maandag 8 augustus 2016

06 08 2016 Triathlon De Bres


  Al de hele week naar uitgekeken, zelfs de 2 laatste dagen looprust enkel 1 dagje fietsen naar werk om de stijve spieren na vorige week los te maken. Sonja fotografe van dienst waarvoor dank alweer in afwachting van haar triathlon binnen 2 weken.


Op weg naar de inschrijving kwamen we onverwachts Pascal Geerts, Vanessa en vrienden tegen op een terrasje. Als supporter voor één of andere AA-er dacht ik. Ook al wist ik dat Pascal al een tijdje met triathlonplannen in zijn hoofd zat, hij ging dus zelf meedoen, keitof en wetende hoe hij zich moest voelen voor zijn vuurdoop.


Ik ging het zwemmen zonder zwemsuit proberen, niet te koud dacht ik en niet veel voordeel tov van het
uitkleden voor de fietsproef, tijdswinst was de bedoeling.


Zoals elk jaar veel volk en nu goed (vooral droog) weer, ideaal dus. Bij de zwemstart was het even fris maar toch goede condities om te zwemmen. Meer masters dan 2 jaar geleden (111 tov 70) maakten het dan weer moeilijker om vrij te zwemmen, 2 maal opgehouden door dwarszemmers om dan toch in mijn ritme te geraken. Na 100m ging ik stillekes vlugger dan de naasten, goed teken dus.
Bij de eerste helft uit het water en de fiets op wat vlot ging.


Nu was het weer zaak om een goede tempogroep te vinden en in tegenstelling tot de duathlon in Loenhout had ik geen krampende kuiten en dit zou zo soepel blijven. Zwemmen minder belastend voor het fietsen tov lopen (duathlon). Het tempo schommelde van 38 tot 42 km/u door de wind.
Laatste kms beetje los rijden van de spieren. Zoals de veldrijders met de fiets over een balkje wippen en lopen maar. Ik wou nu toch iets meer geven dan andere jaren, dat lukte ook met mn beste looptijd +1sec ooit hier. De armen met een rode nummer op (masters) hield ik in t'oog om in te halen.
Bij het zien van de tijdsklok moest ik er een 15 min aftrekken om mijn tijd te kennen door de verschillende starttijden. Het bevestigde dat ik weer onder het uur was gebleven, weliswaar 5 secondjes trager dan 2 jaar geleden maar ook 2 jaar ouder :-) 59'27"


Achteraf bekeken blijkt een zwemsuit voor mij niet veel verschil te maken. Ik kwam als 26° van 111 masters uit het water en daar ben ik fier op. De tijd die ik win met het zwemmen die verlies ik met het pakje uit te trekken. Goed om weten voor volgend jaar want dan wil ik er weer bij zijn, veel te leuke sportervaring. Bompa of niet, 50 jaar dan :-)

Watermeloen smaakte

 Tenslotte ben ik als 13° master geeindigd van 111 aankomsten. 69° van 359 totaal.
Pascal kwam als 167° aan voor zijn eerste deelname. Ik ben er van overtuigd dat hij de smaak te pakken heeft en elk jaar vorderingen kan maken door meerdere triathlonnetjes mee te doen, ik leer alvast nog steeds bij.

Uitslag

Geen opmerkingen: