zaterdag 30 juli 2016

29 07 2016 Kermisloop Bazel 12.8 km


Loslopen voor de start
In de zomer op een vrijdagavond eens een loopje doen is wel eens leuk door de frissere avondtemperatuur.


En als dat dan nog eens vlak in de buurt is des te beter, de polders van Bazel dus. Ook nog eens voor onze club KLP kunnen lopen met enkele andere leden.

 
Ik na 7 nachtjes, maar ik had m'n zinnen er wel opgezet. Sonja daarentegen twijfelde tot voor de inschrijvingstafel over de afstand 6.4 of 12.8 km. Clublid Francois deed ze beslissen om de langste afstand te doen. Zij zouden trouwens de hele wedstrijd samenlopen.
 
 
4 mooie toertjes door de Bazelse polder met een lange hellende aankomststrook van 1 km met tegenwind die het tot een lastig parcours maakte. Herman Dhondt ook aanwezig liet ik wijselijk gaan bij de start om me niet te forceren in het begin. In Wommelgem had ik hem 5 km kunnen volgen maar toen had ik geen nachtjes achter de kiezen.
 
 
Sonja was ondertussen juist na de start aan het vechten met haar drinkbusje dat een eigen leven ging leiden op het asfalt, terugdraaien dus en zodoende met Francois aansluiten. Hij hield hun tempo heel de wedstrijd strak genoeg en zou een steun voor Sonja zijn waarbij het niet echt soepel liep. Daar zaten misschien wel haar fiets-en zwemkilometers van deze week voor iets tussen. (voorbereiding triathlon de Ster)
 

Terug naar mijn wedstrijd dan, Herman bleef op eenzelfde constante afstand voor mij lopen, bij mezelf ging het redelijk goed, vooral soepel blijven lopen was de kunst. Beetje gespaard voor de slotronde waarbij ik toch ging proberen om de kloof kleiner te maken. En dan vooral op de laatste hellende aankomststrook zou ik het proberen wat ook lukte. 50 m kwam ik tekort maar toch mijn koers mooi ingedeeld.
Om toch met Herman te starten was even in het rood gaan misschien genoeg geweest om een mindere wedstrijd te lopen wat nu niet het geval was. Een 6° plaats totaal en top 3 masters.

 
Hierna Sonja tegemoet gelopen en de dames tellen. Een jongere dame moest ze voor zich laten maar toch weer mooi 2° dame en op het podium.
Een beker was haar beloning maar die schonk ze weg aan good old Francois voor zijn mooi kopwerk, zonder hem had ze een mindere tijd gelopen.

 
Uitslag Luc 3° master want Jente Samson is senior, Sonja 1° master
 
Verslagje Kruibeekse pers: " Veel volk op de been voor de avondrun in de Hoogstraat te Bazel. Met de reeks van de " snoeprun" er bij meer dan 200 deelnemers.
Voor de avondrun werd er in 2 categorieën gelopen : een voor 6,4 km en een voor 12,8 km
Bij de dames 12,8 km liep Heirman Elke als eerste over de meet, gevolgd door Kerremans Sonja en De Block Agnes."
Met dank aan Robert Janssens en Patrick Kloek voor de mooie fotoreeks !

Geen opmerkingen: