vrijdag 22 juli 2016

21 07 2016 Duathlon Loenhout 5km - 20km - 2km

Dinsdags kwam ik een chauffeur tegen op het werk die 5 jaar geleden ook aanwezig was op de duathlon Loenhout. Hij liet weten dat het donderdags de 13° editie was. Ik was dan thuis en het gevolg kun je raden, teren op onze sportieve basis om mee te doen dus, Sonja die zou ook wel meedoen, nu echter niet als duo maar individueel beide.

 

Na een week all inn vakantie en weinig loop -en fietstraining, genieten vooral bij 27°C.
Sonja zag het niet zitten vooraf en beetje "gedwongen"deelname. Het gevoel achteraf zou veel goedmaken. Enkel losrijden met de fiets voor de start en Sonja raad geven over de juiste versnellingen te schakelen bij de start en voor en na de bochten. Banaantjes en voldoende drinken tegen de warmte en we konden vertrekken.De bende laten begaan en rustig aan 70% lopen was het slimste om aan het fietsen te beginnen, qua reserve te hebben in de spieren. Mijn grote probleem, krampen tijdens het fietsen proberen tegen te gaan, ook bij het fietsen eerst beetje "losrijden" en de snellere voorbij laten flitsen om dan te wachten op een doenbaar volggroepje.

 
 

 

Mijn doel was om zeker in de windstrook in een groepje te kunnen zitten, 3 van de 4 toeren lukte me dat om daarna steeds te moeten lossen en te wachten op een volgend aankomend groepje, zo zeker wel 30 plaatsen achteruit geslagen na het lopen helaas. Krampen lagen steeds op de loer zoals verwacht. Mijn derde ronde haalde ik vrouwtje Sonja in die haar vochtvoorraad juist op peil aan het houden was, een aanmoediging voor haar kon er nog af bij mij, toch leuk om samen in zulke , voor ons, toch wel zware wedstrijd te zitten.
 

 
 
 
De laatste ronde mocht ik dus helemaal alleen afleggen, basistempo en kopke al op de 2km lopen focussen. Het afstappen van de fiets voorzichtig om geen krampscheut te krijgen, zeer rustige loopstart om de spieren te laten omschakelen, ik blijf het zeggen, duathlon is veel zwaarder dan triathlon !!!


Na mijn finish juist boven het uur Sonja opvangen na haar fietstocht. Het drinkbusje met zoete drank had ik vervangen door gewoon water voor haar laatste 2 loopkms. Ze zou het appreciëren achteraf. Ze kwam vlugger aan dan verwacht van het fietsen en liep daarna op zicht zeer soepel, ik wou haar wat intomen maar ze bleef mooi lopen, ze kon nog zelfs enkele jongere gasten en dame inhalen voor het einde. Achteraf zei ze me dat ze bij het fietsen gezelschap had van een jonge dame waar Sonja het meeste kopwerk deed, daarna moest die dame zelfs lossen en dat gaf haar vleugels. Na een zalige douche een gezellig terrasje gedaan op het grasveld van de feessttent. Onverwachtse wedstrijd maar beide zeer voldaan, we konden de slaap pas vatten om 3u s'nachts wegens vermoeide ambetante lichamen :-)
 
 
 
 
Met dank aan Chris Hofkens voor de mooie foto's Uitslag2 opmerkingen:

Nico van der Poorten zei

Goe gedaan Luc,

mssn vochttekort ? magnacaps ( magnesium ) heeft bij mij goe geholpen.

Luc zei

Goed op de hoogte Nico, was volop bezig met promagnorkuurtje. Oorzaak is te wijten aan toch iets mindere vorm en weekje vakantie, alcoholverbruik zou ik ook moeten minderen, Bourgondiër kan ik niet laten aangezien ik mijne kost er niet mee verdien :-)