maandag 8 augustus 2016

07 08 2016 Fietsdodentocht 100km

Vorig jaar konden we niet deelnemen omdat ik moest werken met de nacht, al zeer lang aangestipt dus nu gingen we (zeg maar fietsen)  er voor....100 km.

 

Ideaal weertje en de tegenwind  bij de start, dat betekende meewind bij het terugkomen met vermoeide (?) benen.
De eerste 20 km konden we wieltjeszuigen bij 2 sportieve fietsdames, totdat ze op bepaald moment opzij gingen om ons de "kans" te geven om in de wind te rijden met een gevolg in ons wiel. 20 km in de wind was ons deel wat toch al zwaar was met nog 60 km in ons achterhoofd.


Toen de eerste beklimmingen zich aandienden wisten we dat we bijna halfweg waren voor een tussenstop om onze energievoorraad aan te vullen (meli-honingkoekjes, suikerwafels, Leffe, cola zero :-))
Het viel best mee na onze rustperiode met onze koersbenen. Na enkele kms kwamen we in een zeer mooi groepje. Ondertussen hadden we meewind en ging het tempo zelden onder 36km/u. De brouwerij Palm in Steenhuffel was ons volgende doel wat we ook redelijk gemakkelijk bereikten dankzij ons groepje.


Een keifrisse Palm was zalig in ons keeltje.


Nog even plasje en banaan/appelsien innemen om de laatste 15 kms af te haspelen, nu met ons tweetjes.


Thuisgekomen lekker een zelfgemaakt pasta'tje gegeten en een totaal voldaan gevoel. Voor mezelf  een zwaar weekend maar zo hebben we het graag. 


Geen opmerkingen: