donderdag 25 augustus 2016

21 08 2016 Steratlon 500m/24km/5km

Na 2 x voor Luc te gaan supporteren bij zijn triathlondeelnames in Oostmalle en St-Jozef Rijkevorsel ging ik nu zelf nog eens deelnemen in de steratlon, Luc zou me vergezellen (belangrijk voor het fietsen).

De laatste weken serieus getraind op het crawl zwemmen, de afstand van 500m blijven zwemmen in deze stijl was de bedoeling. Geen schoolslag meer voor mij ? We hadden al enkele malen in de sterplas gaan proberen, in het zwembad was het al gelukt maar open water.... Kwestie van de klik te maken zei Luc telkenmale. Luc neemt tijdens wedstrijden bij elke slag adem, bij het zien van de olympische zwemmers op de 100m zagen we dat die dat ook deden, juiste taktiek dus en geprobeerd ipv telkens van ademkant af te wisselen.


De stertrainingen gaven me vertrouwen want ik kon de 500m volhouden nu :-)

Betreft het fietsen had ik ook al vorderingen gemaakt, o.a. door naar het werk te fietsen,duatlondeelname, fietsdodentocht 100km en andere tochtjes van 60km samen met Luc.

Een van onze fietstochten, hier regio Dessel-Mol-Lommel

Voor Luc zou het lopen een testje zijn betreffende zijn kwetsuur aan het bekken. De dag zelf was fris en buiig met veel wind. Dat zagen we aan het aantal deelnames. We zouden de bende ons laten voorgaan om dan rustig in mijn zwemtempo te geraken. Het ging vlot en zodoende behaalde ik de steiger met zuurstofoverschot om dan naar de fietswissel te lopen.
 
 
Samen de fiets op en Luc het kopwerk laten doen, 28 km/u in tegenwind, 36 à 38 met de meewind. We staken er nog vele voorbij waarbij ik toch wel verbaasd was. De 4 rondjes van 6 km vlogen voorbij om dan aan het lopen te beginnen, 2 rondjes rond de vijver. 
Daar zag ik het meeste af, het begin van het lopen, na 2 km kwam ik los en konden we nog paar atleten inhalen die ons eerst hadden voorbijgelopen. We werden 36° van 79 deelnames op deze afstand en mijn persoonlijke besttijd hier verbeterd met 7 minuten, als je weet dat er in het begin maar 4 zwemmers achter me waren dik tevreden. En blijven trainen om dat zwemmen te verbeteren.

Uitslag

Geen opmerkingen: