zondag 3 mei 2015

01 05 2015 Nieuwkerken 10 km

5 dagen had ik tijd om te recupereren van de 10 miles en de pijnlijke knie zaaide ook twijfel deze week. Maar toch maar aan de start van de 10 km. Luc had zich meer gefocust op deze wedstrijd na zijn 10 mijl "haastraining".


Het loslopen deed deugd, de knie voelde "beter" aan en Luc ging voor de eerste maal met zijn nieuwe wedstrijdloopschoenen lopen. Hiervan had hij de harde hielkap van de rechtse loopschoen laten verwijderen bij aankoop en zelf thuisgekomen nog wat knipwerk gedaan om de pijnlijke enkel (Haglund zeg maar uitstulping) te ontlasten. Andere remedie, operatie, is geen optie.

Linkse :-) trainings-en wedstrijdloopschoen, rechtse werden nog aangepast aan de hielkap
Dit terzijde, terug naar de wedstrijd. Na de start geraakte ik niet echt goed op dreef maar na enkele kms beterde het. Naar het einde toe van de eerste ronde zag ik aan de andere kant Luc al aan zijn laatste toer bezig. Halfweg kwam ik door op 23'en". Luc had 18'06" na 5 km (iets te vlug volgens hem)


Bij het teruglopen naar het centrum met meewind werd het wel warmer en 
zwaarder om het tempo aan te houden. Het laatste stuk liep Luc aanmoedigend nog achter me aan om te finishen. Luc had Frederik Lesdanon (dit seizoen steeds voor hem) als compagnon gehad nadat ze de kopgroep met Dennis Dirckx moesten laten gaan. Volgens zijn woorden is dat daar een koers in de koers geweest tussen die 2, Luc het meerdere kopwerk, een demarrage van Frederik naar het einde toe en toch nog de remonte van Luc waardoor het nu eindelijk eens andersom was in de uitslag. Weer binnen de 37 min gefinished weliswaar met een luttele 2 sec.Bloemen waren ons deel bij de prijsuitreiking, een rijstpapje smaakte en de drank deed deugd. Op naar de al ingeschreven Rivierenhofloop van Antwerp Athletics, wederom de 10 km.

Geen opmerkingen: