zaterdag 13 mei 2017

13 05 2017 Verrebroek 13,8 km

Na een midweekje Kreta deze al lang aangestipt, 1 training s'maandags langs de heuvelige kustlijn van Hersonissos waar ons hotel was, that's it als voorbereiding. De lange wandelingen door o.a. de Kritsakloof buiten beschouwing gelaten. We hadden andere prioriteiten :-) ons enige dagje strand vrijdag's als rustvoorbereiding.

Veel snel volk ..Jente Samson(431), Filip Mortier (tussenin), Erik Caluwaerts (naast Jente) 
Sonja had al niet zo veel meer getraind die week ervoor en dan nog te laat in bed, 3u s'nachts na onze landing in Zaventem. Ik had goed kunnen recupereren na de Impalaloop.

Van 30° naar 18°C het leek frisjes maar om te lopen toch warm genoeg met af en toe de zon erdoor.
Ik had gezien dat Filip Mortier ook aan de start stond, weliswaar voor de 21 km, een mooi referentiepunt. (Remember Wachtebeke)

 


Ik was verplicht om me in te tomen na 4 looploze dagen om soepel te komen, dat lukte na 3 km, zelfs even bij het groepje van paar 7 km-lopers en Filip gekomen. Maar wijselijk afgehaakt voor de eerste doorkomst.

Afzien
Lichaamstaal zegt soms veel :-)
 De tweede ronde voelden we verfrissende regendruppels die serieuze buien werden, toch welgekomen. Ik kon nog een paar jonge gasten inhalen maar Filip in de verte was niet meer aan de orde. De laatste km in soepele tred toen ik merkte dat 1 van die mannekes me terug in het vizier nam, ik moest nog alles uit m'n kas halen wat lukte. Ik mag tegenwoordig niet klagen van mijn eindspurtjes. 52'08" op 13,8 km... blij.

Tweede dame 14 km
Sonja had een tweede ronde als lijdensweg ervaren, te warm, te moe, te weinig getraind. Bewijs hiervan was ook haar aankomst, de finish was aan de rechtse kant, de andere voor de 21 km. Toen ik zei dat ze rechts moest houden liep ze achter de radarafsluiting tussen de toeschouwers :-) achteraf vond ze het ook wel grappig :-)... en ze stond nog op het podium als tweede dame.

Foto's Johan Tack thanks

Uitslag

Geen opmerkingen: