maandag 23 oktober 2017

22 10 2017 Kapellen 10 mijl Mastenbosloop (finale Antwerps 10 mijlcriterium)

Ergens in maart zijn we begonnen aan het Antwerps 10 mijlcriterium, vandaag was de vierde en laatste wedstrijd in het Mastenbos in Kapellen. Sonja stond tweede dame en ik derde heer in de tussenstand van het criterium na 3 wedstrijden. Voor Sonja ontspannen lopen door haar riante voorsprong op nummer 3. Ik daarentegen had maar 58 sec voorsprong op een jonge kerel en moest er nog voor "gaan".

100% slijk ja :-)

Mijn snelheid zou een groot vraagteken zijn doordat ik al 3 maanden met Sonja marathontrainde. Kwam daar ook nog eens bij dat ik van mijn tweede nachtshift kwam, zenuwen dus :-) en dan nog een rotweertje dat het parcours herschiep tot een slijkpartij.

Sonja moest zich dus inhouden aangezien we volgende week normaal nog een wedstrijd doen in Etten Leur. Betreft mijn concurrent, mijn taktiek zou zijn om aan een stevig tempo te starten, zodoende zou hij misschien niet zoals in Deurne konstant in mijn zog blijven om dan op het laatst weg te spurten.

Regen aan de start, nog meer regen in de wedstrijd, kusje aan Sonja en weg waren we. Ik had wel tegen Sonja gezegd dat ze moest oppassen voor verkeerd lopen door de 3 toertjes.
Al vlug zat ik in een mooi tempo, nr4 Stef in de tussenstand ging mee. Vlug werd duidelijk dat het geen simpele wedstrijd zou worden door de natte ondergrond, mijn trails hadden van pas kunnen komen maar die hebben dan weer minder goede demping voor mijn haglundenkel.

De eerste 5km gingen zeer goed waardoor ik al een paar man had ingehaald, o.a. Bruno Beels na zijn nog snellere start. Hem hoorde ik praten achter mij tegen nr4, ik spaarde slim mijn adem.
Na een tijdje geen geluiden meer achter mij, de tijd rijp om eens om te kijken, Bruno op 100m en nr4 verdwenen, zelfs in de verte niet meer te zien, het sein voor mij om de pees er af te halen en op reserve te lopen. Bruno liet ik terugkomen en zelfs gaan, bewust om benen voor volgende week te sparen. Toch werden het nog twee zware slotronden voor mij, de snelheid niet meer gewoon dus en harkend aankomen. Mijn podiumplaats stond vast.


Eindstand: Luc achter twee toppers, Sonja achter 1 toppertje
Nu wachten op Sonja, en nog wachten, het duurde redelijk lang vond ik. Pascal (Geerts) had wel gezegd dat ze nog soepel liep. Tot ik ze in de verte zag opdoemen uit het mastenbos..... ze was, dankuwel Murphy, even verkeerd gelopen, 400m te veel dus. Toch eindigde ze probleemloos en verstevigde ze haar podiumplaats nog meer, opdracht volbracht.

Sonja tweede dame naast nr1 Elke Beerlings


 
UitslagGeen opmerkingen: