zondag 14 juni 2009

14 06 2009 Duorun Schelle

Eerste deelname aan  de Duorun te Schelle. Dit is een evenement dat vorig jaar voor het eerst georganiseerd werd door enkele studenten. Het was een deel van de opdracht van hun thesis.
Het concept is uniek: een loopduo bestaande uit 1 dame en 1 heer. De dame loopt als eerste 5 km over de dijken van Schelle en langs de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem. Daarna geef zij haar loopnummer door aan haar mannelijke partner die de laatste 5 km voor zijn rekening neemt. De lokatie is perfect gelegen in het gemeentelijk park van Schelle nabij de sporthal waar je achteraf ook kan douchen en nadien nog gezellig kan nagenieten op een terrasje aan het park. Het succes was zo groot dat het dit jaar opnieuw werd georganiseerd.

Ik had via Luc de uitnodiging gekregen om hier aan deel te nemen en Sven was er onmiddellijk voor te vinden om samen met mij een loopduo'tje te vormen. Vandaar de teamnaam 'Svenson'.
Luc zou toen ook mee gelopen hebben samen met Jeannine maar zij had tevoren een kwetsuur opgelopen en is nog op het laatste moment vervangen door Greet Raets.

Het team Svenson is als 21e duo van de 182 duo's  geëindigd op een mooie tijd van 44:52 min., niet slecht voor twee beginnelingen maar vooral te danken aan ons Svenneke die een bangelijke tijd heeft gelopen van 20:33.  Ik heb er 4 minuten langer over gedaan :-)

Luc en Greet; zijn als 6e duo geëindigd met een mooie tijd van 39:36 min.  (Luc : 17.13 en Greet 22:35).

Klik op de foto om naar website Duorun te navigeren