zondag 1 juni 2014

01 06 2014 Aardbeirun


De aardbeirun in Melsele, eentje die speciaal blijft voor mij aangezien ik daar m'n allereerste wedstrijdje
 (5 km) in 2008 heb gelopen.  Een vertrouwd parcours dus waar ik vroeger elke week ging trainen.
Meestal is het best wel warm tijdens de aardbeirun en is het afzien omdat ik daar niet zo goed tegen kan.
Vandaag was het niet anders, 21°C, volle bak zon en weinig of geen wind, niet echt ideaal dus om een goeie tijd te lopen. M'n scherpste tijd hier was twee jaar geleden 48 min.  Echter dit jaar heb ik, waarschijnlijk dankzij de crossen die ik deze winter heb mee gedaan, m'n persoonlijk record op 10 km  kunnen verbeteren naar 47 en 46 min ,dus dat was ook vandaag (stilletjes) m'n doel.

De eerste toer van 5 km ging onverwacht heel vlotjes in 22 min 15 sec.  Het was pas tijdens de tweede toer toen we van de Expressweg weg liepen dat de vermoeidheid begon toe te slaan, niet in m'n benen maar ik had vooral moeite met m'n ademhaling.  De laatste drie kilometers was dus vooral op karakter lopen en hopen dat ik het tempo nog kon aanhouden.
Gelukkig stonden er net zoals de voorbije jaren in de slotkilometer weer enkele bewoners aan de kant klaar met hun tuinslang om de lopers een verfrissing te geven...en dat was echt wel welkom ...
Ik heb totaal geen besef meer van de laatste kilometer... die was echt heel zwaar en toen ben ik diep gegaan. Mijn tempo ging omlaag en we werden nog door een tiental lopers ingehaald, waaronder ook de vierde dame.  Bij aankomst had ik mezelf even niet meer onder controle, ik had een bloeddrukval en zwijmelde weg.Het was gaan zitten of er bij neervallen :-) en het duurde wel eventjes vooraleer ik terug op m'n positieven kwam.  Zo finishen is niet echt ideaal, maar... 'k heb vandaag wel m'n recordtijd gelopen: 45 min 44, yesss nu dus super content :-)

Uitslag

Geen opmerkingen: