maandag 26 januari 2015

24 01 2015 Cross Rijkevorsel

Voor de tweede maal achter elkaar alweer een schitterend crossparcours dat lag te wachten in de sneeuw in het mooie St-Jozef-Rijkevorsel vlakbij het kanaal waar ik in de zomer al vele malen het water ingedoken ben om de triathlon "De Bres" aan te vatten.

Nu sneeuw dus maar na alle jeugdreeksen was het een zware modderpoel geworden op sommige stroken. De kleine heuvels halfweg het parcours lagen nochtans nog gevaarlijk glad in de kleine venijnige afdalingen. 
Thuis had ik toch maar mijn spikes klaargezet in geval van. Bedoeling was zoals vorige week met mijn trails te lopen. Ik was, door mijn goede prestatie vorige week, vol stress voor de start. Na de parcoursverkenning wist ik, dit kan niet zonder spikes. Uitschuiven met mogelijke rugperikels als gevolg of zere kuiten dag erna van de spikes, dat waren de opties. In de spikes zaten nog redelijk lange pinnen die ik gelukkig niet heb vervangen door kortere want ze waren echt wel nodig. Geen enkele schuifpartij en goede grip als gevolg, terwijl de tegenstanders meer moeite hadden met de bodem (en zelfs eentje glijdde onderuit). 


Sonja, beetje knielast, had besloten om weer mee te supporteren maar wel in loopoutfit om ineens een lichte training te kunnen doen. Van bij de start werden we al volgeklad door opspattend ijswater en slijk. Ik kon de eerste ronde vrij goed de kopgroep van 12 volgen. De tweede ronde werden de kaarten geschud en ik moest verder strijden voor de 4° totaalplaats van alle masters. Het ging opmerkelijk goed want ons achtervolgend groepje dunde steeds meer uit en ik kon mee de wedstrijd maken. Concurrenten Luc Van Laenen en Dennis Dierickx moesten ook afhaken. Frederik Lesdanon hield wel stand. Zo gingen we de laatste ronde in aan een hoog tempo op een bangelijk parcours. Op de laatste heuveltjes liet Frederik een paar meters maar op de lange aankomststrook wist ik dat hij me zou inhalen met zijn souplesse wat ook gebeurde. ZEER tevreden met een 7° plaats totaal en 4° van Masters +40.... maar nu ik dit schrijf ook ZERE kuiten ! Ze kunnen nu 3 weken herstellen tot de volgende cross op de Ster (hopelijk zonder spikes)
Geen opmerkingen: