maandag 20 april 2015

18 04 2015 Mechelen 10 km

Laatste snelle training voor Sonja, hopelijk bevestiging voor mij, dat waren de uitgangspunten voor deze wedstrijd met een zeer mooi parcours langs de Dijle en de Nekkerplas. Een week voor de Antwerp 10 miles ideaal dus.

Wederom prachtig weer zoals vorig jaar met stevige NO-wind. Aangezien we (vooral Sonja) nog een tekort aan lange trainingen hadden beslisten we alvast 4 km in te lopen op de piste, de 10 km daarbij en nog 2 km uitlopen, totaal de gewenste 16 km.

Ik had de laatste tijd meer baat met mijn slimme gedoseerde starts, dus nu ook van dat. Sonja ging het ook zo aanpakken. Na de eerste inloopkm draaiden we de Dijledijk op met wind op kop. Ik liep al vlug alleen 20 m achter een groepje aangevoerd door Marco Weijts,  ook al jaren regelmatig aanwezig op de avvv-wedstrijden en concurrent. Ik had een mooi mikpunt dus. Voor we even van de dijk moesten voor de lus naar de andere kant van de dijk had ik het groepje te pakken. Het was in de lus aanklampen, zelfs even lossen terug, dank u Marco :-). Ik liep niet zo soepel met een linkerkuit die beetje wringde. Na 6 km ging dit beter. Het brugje over, het keerpunt, om via de andere Dijlekant de laatste kms aan te vatten. Ondertussen was er van het groepje niets meer over, enkel Marco nog voor me. Ook zoals in Zandhoven kwam ik op het einde op dreef. Bij de overname moest Marco lossen en dat gaf me moed. Aan de overkant zie je op het laatste de piste liggen, zeer verraderlijk aangezien het dan nog 2 km is en visueel zo vlakbij. Doorzetten tot op de halve, af te leggen pisteronde, de klok in zicht... yes 36 min..... 54 sec bij het overschrijden van de finish.

Sonja wist me te vertellen dat ze aan de lus ook een kleine dip had. Voorbij het keerpunt had ze echter nog menig mannelijke lopers kunnen inhalen. De dame, die ze van ver nog had kunnen bijbenen, had bij het opdraaien van de piste nog echter reserve om een spurtje in te zetten. 47'30" Sonja haar tijd. Vorig jaar 1 min sneller maar dat was onze verwachting. Nu weekje kriebels bij haar om onze Antwerp 10 miles aan te vatten. Zondag erna deed mijn haglundenkel serieus pijn, dit wordt ooit een probleem. Ijs leggen en Sonja mag al gerust zijn, volgende week haas ik haar want vandaag al terug 10 km kunnen trainen.

Uitslag

Beide op een 10° plaats mannen/vrouwen algemeen

Geen opmerkingen: