zondag 17 april 2016

09 04 2016 Wachtebeke 10 mijl

De voorbije 2 jaar liepen we hier steeds samen in functie van de Antwerp 10 miles voor Sonja. Echter was dit jaar de 10 miles Antwerpen een week vroeger waardoor Sonja hier als training zou meedoen en ik nog eens op volle eigen kracht. Zus Sandra, ma en pa zouden ook de verplaatsing maken om te komen supporteren.

                         

De eerste zachte temperatuur 14°C en winderig weer na de voorbije regenweek waardoor een pak startvolk voor 3 afstanden aan de start. Het eerste korte bochtige en zandige rondje door het golfterrein was de intro voor de 16 kms.

 

Hierna hadden we een lange mooie verharde weg, wel met volle wind op kop, om dan in de bossen van Puyenbroeck te duiken. Hier viel het me op dat met wedstrijdschoenen (weinig profiel) op het vochtige bospad de grip niet ideaal was. De vorige jaren op Sonja haar tempo had ik hier geen last van.
Doseren in de eerste van de 2 grote ronden ook al had ik niet de superbenen van een week geleden in Lovendegem. Sonja liet achteraf weten dat zij met een hongergevoel zat de hele wedstrijd. Dat is iets dat ze zelf moet voorkomen in de toekomst.In mijn binnenste zat ik met dat uurdoel in mijn hoofd, onze pa zei nog voor de start vol zelfvertrouwen (?) dat ik het ging halen maar gemakkelijker gezegd dan gedaan ook al heeft hij ooit nog in zijn korte loopcarriere als 52 jarige 1u04' gelopen in de 10 mijl van Borsbeek. 

 De laatste ronde en alweer over die vettige bosweg zakte mijn geloof in een mooie tijd weg, de benen begonnen zelfs te verzuren de laatste 3 km. De kramp in de kuit zat op de loer en het tempo moest omlaag.
Toch blijft dit een prachtige wedstrijd, maar niet eentje om records te verbeteren zoals ik dacht.

 Links onze pa als vertrouwde supporter ook eens in de picture :-)


Met de finish in zicht toch nog alles geven tot ik de klok genadeloos zag tikken 1u01'55" 56" 57"......1u02'05" zelfs dat was me niet gegund haha. De mogelijke redenen achterhalen was mijn eerste 5 min na de aankomst samen met mijn supporters. Maar vlug daarna ging onze aandacht naar mijn vrouwtje haar finish.
                                                                                                                                                                    
Aangezien ze het als training moest aanpakken gokte pa op 1u28' voor Sonja, ik, Sonja kennende
ging voor 1u22' ongeveer. Een beetje later kwam ze uitgehongerd aan in een tijd van .... 1u 20'26" :-) Hopelijk een goede training, aangezien ik dit vandaag voor de Antwerp 10 miles schrijf.
Ik behaalde toch nog een mooie 7° plaats van 127 mannen, trouwens voor mij als bijna 49-er enkel jongere gasten van 25 tot 40 jaar, trouwens dezelfde winnaar van de 10 mijl in Wommelgem. (ik eerste plaats +45, tweede -50)
Sonja 4° dame van 27 en op het podium tussen jonge meiskes (27 en 37j) als derde dame -50 met haar 47 jaartjes toch wel mooi. 

Lachend van de honger ? :-)

Geen opmerkingen: