maandag 13 juni 2016

11 06 2016 Corrida Wommelgem 10km

 Na de onverwachtse goede duorun van ons beide vorige week, hadden we, vooral ik, zin om nog eens in Wommelgem te gaan lopen. Sonja was beetje onzeker door haar mindere trainingsdagen (in aantal) van afgelopen week.
 
 
Deze wedstrijd doet me steeds terugdenken aan een supertijd van 34'34" die ik hier ooit liep in mijn jongere superjaren. 2 jaar geleden 36'55" zou de referentie zijn, 47'05" Sonja toen.
Na de start ging ik helemaal niet in het rood en kon ik Herman Dhondt relatief goed volgen, dit zou onverwachts toch wel 2 toertjes van de 4 duren, toen wijselijk eigen tempo beginnen lopen. Door die snelle 2 ronden had ik wel Frederik Lesdanon op achterstand gelopen, dit volhouden tot de finish was mijn doel, ondertussen, na het finishen van de 5 km-lopers wist ik al dat ik eerste liep in mijn reeks.

 
Met Sonja heb ik de eerste ronde enkel even oogkontakt kunnen maken bij het passeren aan de andere kant, daarna was het focussen op mijn prestatie/afzien. Zij liep als tweede van alle dames, zelfs voor een paar geduchte 5km-dames. Eerste ook van haar reeks voor Irina Pieters.
 
Beide dus eerste gefinished in onze reeks, ik in 37'19", Sonja in een mooie snellere 46'36" dan 2 jaar geleden. Achteraf was het leuk om nog eens met enkele oud leden van de Wav er ene te drinken voor de prijsuitreiking. Nu uitkijken naar de triathlon binnen 2 weken.
 
Leuke eerste prijs

Uitslag
 
 
 

Geen opmerkingen: