maandag 5 juni 2017

02 06 2017 Deurne 10 mijl

Naar aanloop van deze wedstrijd is onze pa onverwachts in het ziekenhuis opgenomen na een banale val op de camping, schouderpijn en dikke knie. Hij werd aan de monitors opgevolgd en was suf van de medicatie maar ik heb met hem kunnen praten de avond ervoor. Aangezien de dokters zeiden dat hij stabiel was kon ik gaan lopen voor het 10 mijlcriterium. Vroeger ging hij zelfs de Ronde van België fietsen terwijl ons ma in het ziekenhuis lag na de bevalling van mijn zusje. Hij zou dus niet anders willen dacht ik.

Een zware 10 mijl op vrijdag 19u30 's avonds, op de konijneweide aan de bosuil met zware heuvels, lastige grasstroken en kasseien en dan nog eens 25°C. Ik heb mijn zinnen kunnen verzetten, klassement 3°plaats kunnen behouden, slechts 10 seconden moeten toegeven op m'n jonge concurrent die geen meter kop deed maar wel de eindspurt haalde met 10 sec voorsprong..... who cares.

Sonja had al de eerste ronde een tuimelpartij gedaan waarvoor ik vreesde, daarna heeft ze de koers rustig uitgelopen en haar tweede plaats veilig gesteld.

Direct daarna moest ik de nacht op om 22u. Om 23 u kreeg ik ons ma'ke aan de lijn dat onze pa snel achteruit ging.... naar ziekenhuis en zijn hartje stillekes zien wegzakken, om 3u15 is hij vredig heengegaan, totaal onverwachts.

Een waardig eerbetoon volgt snel op deze blog.... de wedstrijden zullen nooit meer hetzelfde zijn zonder hem. De duorun van zondag lieten we aan ons voorbijgaan..... te druk bezig met onze pa zijn waardige plechtigheid.

We zullen hem missen Sonja en ik, nog gezwegen van de vele mensen die hem kenden. Pa'ke we love you !!!

Uitslag

Criteruimstand

1 opmerking:

Je zus zei

Hij blijft ongetwijfeld ons en iedereen opvolgen, alleen van een iets andere plaats xxx