woensdag 6 september 2017

06 09 2017 Week 3....

In week 4 ....
was het hoogtepunt de 27km-training. Dit was er eentje met horten en stoten, Sonja haar blein speelde haar parten, een halve compeed bevestigd maar dat was geen goed idee. Na 20km kon ze de pijn niet meer harden, tomtom even gepauzeerd en die compeed verwijderd aangezien deze opgerold was en een groter drukpunt vormde. De laatste 7 km toonde ze karakter om thuis te geraken. Het weekend daarop zou relatief rustig blijven qua kms, sparen voor dinsdag 32km. Zaterdags 12km loslopen en zondags een snelle 14km.

Week 3 dus ....

maandagrust had wonderen gedaan, goed uitgerust naar Wevelgem voor de 32km-test op het parcours. Weer redelijk warm 24°C maar geen zon, een licht windje en een beetje zenuwachtig.
Sonja zou starten zonder bescherming voor de blein maar wel met de nodige plakkers en compeed op zak. Ik was goed geladen met gelletjes en drank.Rechts de startstrook, over de brug het heuvelachtig rondje.
Na de start begonnen we dus aan het eerste heuvelachtige toertje van 5 km voorbij de brug over de Leie. Het gaat daar direct licht omhoog waardoor je niet te vlug start, goed voor op 24/9. Vlakke marathon? .... niet echt.
 
Afdalen naar Leie (1°ronde), klimmen 2° ronde.
Na 3km daalden we vlotjes af naar de Leie, via de brug naar de overkant terug. Sonja voelde zich toch onzeker en we beslisten om de tomtom nog even te pauzeren om nu een volledige compeed te bevestigen onderaan haar voet. Beterschap toen we terug op gang kwamen.

In de chillmodus liepen we zo naar Kortrijk via de fameuze wandelbrug (zie vorig verslag). Het lusje op zich in Kortrijk langs de kaaien is niet zo lang. Mooi uitzicht langs de torentjes op het einde (zie foto).

De broeltorens in Kortrijk
Het is echter de wijk na deze lus, die lichtjes vals plat omhoog gaat, die wel zwaar kan worden in de marathon wanneer we hier voor de 2°maal voorbijkomen rond km 33. Maar dat was niet voor vandaag.
 
Het voordeel van voorgaande stijging is dat je om terug naar de Leie te lopen niet meer moet klimmen maar lichtjes afdaalt via één van de vele bruggen. Zodoende terug op weg voor het tweede kleine rondje van in het begin maar tegenovergestelde richting nu. Als dit achter de rug was liepen we nog eens een stuk richting Kortrijk om op tijd terug te draaien om aan 32km te geraken. Al bij al liep het goed met Sonja, enkel de zon ging het ons nog een beetje zwaar maken. Het was vooral op karakter de laatste kms afhaspelen, marathongevoel dat Sonja voor het eerst ontdekte in onze voorbereiding.
 
Na een terrasje in Kortrijk, om eens iets anders te drinken dan sportdrank, huiswaarts met zere beentjes. Bad in, ook al zeggen sommigen dat dat niet goed is kan toch deugd doen :-)
 
Razende honger en potje pasta gemaakt als afsluiter.
 
 
Nu the day after weinig hinder van de beentjes, goed teken. Deze week zondag nog een 28km trainen als laatste lange training. De 20km van de week daarna op donderdag rekenen we niet meer als lang :-)

Geen opmerkingen: