zondag 20 mei 2018

20 05 2018 Malle 10 mijl

Een week na de marathon, na 2 nachtshiften en bij 24°C, wat doe je dan? .... een bosloop 10 mijl gaan lopen in Oostmalle. Ik ging solo vandaag want de zin om te lopen was enorm aanwezig deze week, Sonja zou thuis 18km trainen (op eigen initiatief) omdat ze nog wat dingen te doen had... zalig om nog iets te presteren vooraleer we een week vakantie in Bodrum hebben, schuldgevoel voor de komende all in ?


Aangezien ik van plan ben om een hartslagmeter aan te schaffen met bijhorende gps ging ik eens testen met die van Sonja. Zonder borstband wat me altijd tegenhield voor de aankoop.

Ik ging dan wel alleen, maar overal waar ik ga lopen kom ik wel iemand tegen die ik ken, 33jaar in het loopwereldje zorgt daarvoor. Ultralopers, Luc Van Laenen en Inge Lens waren de eerste, Tom Mesens vriend van zoon Stephen (die ook terug in gang geschoten is) en Rudy De Pauw, 72jaar en still running waren de anderen.

Rustig starten op gevoel en vooral proberen te genieten van de mooie omgeving in de bossen van Kasteel de Renesse.

Eerst de jeugd
Op 5km kwam ik door in 20'20", iets te vlug om goed te zijn, Tom had ik wel al ingehaald na zijn vlugge start. Mijn hartslag rond de 175, niet slecht dus.

Ik had nog 2 gellekes meegenomen die we op overschot hadden na de marathon. Wel iets te warm daarvoor maar direct water daarna deed het wel. Ik was bezig aan een mooie inhaalrace, wat motiverend werkte. De laatste 5km gingen goed na een moeilijkere periode halfweg, ik dacht Luc in de verte waar te nemen.

24° van 313..... 5°master B (+45)


De laatste 2km hartslag naar 180, lange eindspurt. Aan de finisch was Luc ook maar juist binnen, hij had wel vorige week nog 100km wedstrijd gelopen, wie ben ik dan met die marathon :-)

 
Een grote fles Westmalle in ontvangst nemen als prijs en de douche in. Nog vlug een terrasje met dit mooie weer en huiswaarts naar Sonja met zeer voldaan gevoel. Nu even rustige 2 weken om tegen de duorun er terug in te vliegen.
 

Geen opmerkingen: