zaterdag 19 april 2014

19 04 2014 Mechelen 10 km

Deze wedstrijd zit er ook weeral op. Mooie blauwe hemel, 14°C ideaal weertje dus. De hoofdbedoeling was mij nog eens te testen op een 10 km. Een tijd onder die van de kastelenloop (38'55") was het doel. Sonja daarentegen "zou" een soepele 10 km op gevoel lopen zonder te forceren met het oog op de Antwerp 10 miles.
Niet te vlug starten en dan elk in ons tempo komen vanaf de dijk aan het water na een aanloopstrook van 500m. Bij mij ging het soepel, bijgevolg een groepje van 5 op sleeptouw. Aan het keerpunt van 5 km dezelfde situatie. Na 6 km hadden m'n metgezellen toch nog overschot en namen ze het commando over. Zodoende scheurde het groepje uiteen in de volle finale van de laatste 3 km. Met de piste (finish) aan de overkant van het kanaal in zicht werd de lange eindsprint ingezet, 2 lopers kon ik nog terughalen en op de piste nog een laatste 300m alles gegeven.... eindresultaat 37'52" zeer tevreden met een 19° plaats.
Maaaaar het beste moest nog komen, direct op zoek naar mn vrouwtje die op komst was. Geen benul van haar tijd toen ze voorbijkwam om de piste op te lopen. Vlot ging ze wel. Vlug naar de finish gelopen om haar te zien aankomen en op de officiële tijd te letten...

46'15" !!!!! Weeral een persoonlijk record voor haar terwijl dat helemaal niet de bedoeling was :-)


De vorm, het is iets raar dat je moeilijk kunt intomen. Waarom niet denk ik dan, vlugge recuperatie is het bewijs dat ze klaar is voor Antwerpen. Wat een onvergetelijke dag alweer.

PS: nog eens leuk om Hugo Lunders en zoon Mats tegen het lijf te lopen aldaar. Mats de mooie winnaar in een onwezelijke (voor ons) tijd van 29'58"

Volledige uitslag

Filmpje vanaf minuut 15: http://www.rtv.be/artikels/sport/sport-op-zondag/2014042011300834_sport-op-zondag-20-april

Geen opmerkingen: