maandag 23 juni 2014

22 06 2014 Twee 10 km wedstrijden

De voorbije week hebben we 2 maal een 10 km wedstrijd gelopen, de corrida Wommelgem en gisteren de Neerlandgeitenloop in Wilrijk. Na ons laatste doel de duorun in Schelle waren dit "bezigheidskoersjes" in aanloop naar mijn deelname in de Lollepotterstriathlon in Oostmalle, de afwisseling met het zwemmen en fietsen zal deugd doen, het is zomer :-)

In Wommelgem had ik ooit mijn snelste 10 km gelopen in 34'34"... lang geleden. Vanaf de start zat ik in een groepje van 3 met o.a. Pascal Geerts als ideale gangmaker. Het was op sommige momenten doorbijten maar de benen hielden het vol. Eindtijd: 36'55", na de rivierenhofloop weer juist onder de 37', tevreden dus. Sonja wist dat er weinig dames voor de 10 km gingen kiezen, toch verkeek ze zich op haar crossconcurrentes die de 5 km rustig gingen lopen zo bleek, bijgevolg te kalme eerste ronde, de laatste 2 liep ze dan nog alleen waardoor ze niet echt gemotiveerd was om sneller te lopen. Toch nog een mooie 47'07" en natuurlijk had ze achteraf beetje spijt dat ze niet onder de 47' had gelopen, bijgevolg reserves voor Wilrijk.


Wilrijk dan, dit parcours was nieuw voor ons, door de wijken van Neerland. Mooie organisatie en lekker warm weer zo bleek. Doordat ik in Wommelgem maar 1 min achter Dennis Dirckx was wou ik nu eens "proberen" bij hem te blijven vanaf de start. De eerste doorkomst zat ik nog in de snelle kopgroep, toch voelde ik door de warmte geen soepele benen meer, afhaken was de enige oplossing. Toch had ik met mijn eigen tempo ook nog last, gelukkig had ik een mooie voorsprong op mijn achtervolgers waardoor ik me niet moest forceren. In aanloop naar de 2° doorkomst en geen lopers voor me was ik regelmatig aan het twijfelen door de vele zijstraten waar ik moest inslaan. Seingevers gaven soelaas, echter één van de kruispunten zag ik een politieagent in het midden van de baan staan die geen teken gaf rechtdoor of afslaan, mn gok rechtdoor was de foute waardoor ik na 20 m besefte dat ik terug moest, balen en helemaal geen leuk koersgevoel was het gevolg, ook mn tijd had geen belang meer.... 39'11", onder de 38' had zeker gekund meneer de polies grr...

Vrouwtje Sonja was alweer één van de te weinige deelnemende dames van de 10 km. In de laatste rechte lijn kwam ze zeer soepel aangelopen als eerste dame in 47'18". Zelf niet tevreden van haar tijd was haar reactie. Echter bleek de wedstrijd 200m langer, de warme temperatuur en ook het bochtenwerk over de stoepen maakten dat dit toch alweer een scherpe tijd was.
Komend weekend steunt ze me als supporter in de triathlon, de dag erna lopen we samen de 10 mijl in Waasmunster..... voor de fun !

Uitslagen


Geen opmerkingen: