zondag 29 juni 2014

27 06 2014 Triathlon "De Lollepotters" Oostmalle 300m/18km/4km

Door m'n top 50 plaats vorig jaar was ik nu verzekerd van een startplaats vooraan, voor het zwemmen niet onbelangrijk. Ik wou nu in rechte lijn proberen te zwemmen om de korste weg af te leggen, vorig jaar was ik beetje de richting kwijt. Van bij de start tot op het einde bij het lopen zouden we regen krijgen bij zachte temperatuur en weinig wind. Na het startschot een kleine aanloop over een grindweg, daar liep ik even op een kei waar ik na de wedstrijd nog last van had. Het zwemmen zelf was zoals steeds toch weer spannend, oppassen voor de voeten en armen van de tegenstanders, gevecht in het water dus. Rond de 100° plaats uit het water om zo vlug mogelijk aan het fietsen te beginnen. Het zou een natte slijkpartij (op sommige plaatsen) worden met veel opspattend water van je voorgangers. Op het vliegveld van Oostmalle ging het tempo de hoogte in tot aan de aankomst, gelukkig kon ik regelmatig meeglippen met groepjes renners wat m'n tijd en plaats bevorderde. Bij de volgende wissel zag ik m'n vrouwtje en tenslotte kon ik aan een 3/4 veldcross van 4 km beginnen. Dwz, veel deelnemers inhalen, het lopen blijft mn nummer één :-)


Met de finish in zicht werden de benen zwaarder dus een eindspurt zat er niet echt meer in. 61° van de 320 aankomsten, 2° +45 dus alweer voldoening van dit heerlijk triathlonnetje dat ik al ongeveer voor de 6° maal meedeed. Mijn plaats was iets minder maar toch was m'n tijd sneller dan vorig jaar. De tegenstand wordt steeds zwaarder blijkbaar. Tussen het jonge geweld m'n mannetje proberen te staan blijft het doel.
 Nu op naar de St-Jozefrijkevorsel "De Bres"-triathlon begin augustus.....

Klik op foto om de video te bekijken

Wat ook leuk was in het vooruitzicht voor volgend jaar... Inge Lens, concurrente van Sonja in de crossjes deed voor de eerste maal mee. Ipv dat ik zoals normaal afgesproken nog eens bij Sonja zou blijven in 2015 werden er stlletjes plannen gesmeed om de dames samen voor de tweede maal aan de start te krijgen en samen deze mooie minitriathlon af te haspelen. Zodoende kan ik nog eens "voluit" gaan... euh zwemmen, fietsen, lopen.

Uitslagen

Geen opmerkingen: