zondag 3 augustus 2014

03 08 2014 Fietsdodentocht


In het voorjaar hadden we plannen gesmeed om bij mooi weer eens de 100 km fietsdodentocht in Bornem mee te doen, de tegenhanger dus voor de maffe wandeldodentocht. En ja hoor, deze week lieten de weergoden al uitschijnen dat het 25° en zonnig ging zijn. Na mn licht stijve benen van de triathlon van de dag ervoor nu dus 100 km fietsen samen met vrouwtje Sonja, tevens haar vuurdoop op deze afstand. De 2 km losrijden van onze geparkeerde auto naar de start was een opwarmertje want het was toch nog frisjes zo vroeg. Na onze inschrijving konden we er aan beginnen. Bedoeling was om tot halfweg al zeker te blijven fietsen om onze lunch te nemen bij de controlepost in Eizeringen. We zaten de eerste 20 km in een ideaal groepje wat bevorderlijk was voor de spieren los te gooien (vooral de mijne).
 Om geen risico's te nemen hebben we ons eigen tempo na een tijdje opgelegd want de bedoeling was vooral ontspannen. Stilaan kwamen de eerste hellingkjes waar ik van Sonja me niet moest inhouden, op de topjes wachtte ik dan op haar alhoewel dat nooit lang duurde.
Halfweg konden we op een voetbalveld gaan relaxen en zalig picknickken plus bevoorraden met Aquarius en banaantjes enz...Na ons vertrek alhier lieten we de laatste heuveltjes achter ons en was ons doel de Brouwerij Palm in Steenhuffel, 15km voor de finish. Hier was een gezellige drukte en vanaf toen wist Sonja dat ze ook palm lustte (bij warm dorstig fietsweer tenminste). De laatste kms bleven goed gaan voor Sonja, we beseften dat je met loopfysiek en minimale fietstraining (werk) geen bang moet hebben van een 100km. Zeker als we velen heigend en kermend sommige hellingen zagen oprijden, ja zelfs stappen. Onze teller gaf 109km aan toen we aan onze auto kwamen na een terrasje aan de finish. Zalige dag en voor we het weten hebben we er weer een serieuze hobby bij.... lange toertochten met de fiets.

Geen opmerkingen: