zondag 31 augustus 2014

30 08 14 Veldhoven 10 miles


Mijn eerste wedstrijd in het buitenland, al was het maar 20 km over de grens,
 vlakbij Eindhoven in Nederland. Aan de inschrijving viel me al direct op dat alles zeer goed georganiseerd was.  Bij de meeste lopers was zelfs hun voornaam op de nummer met chip gedrukt, kwestie van op tijd inschrijven wat bij ons niet het geval was.  In totaal waren er een 800-tal deelnemers voor deze tweede editie. Te lopen afstanden 5 of 10 mijl, één of twee toeren.


We liepen meestal door een bosrijke omgeving,
wel vochtige lucht na een hele dag regen wat toch wel zwaar voor mij bleek te zijn vanaf het begin.

Luc kon mijn tijd in 't oog houden, eerste 8 km in 38.02 min.
Iets beter dan m'n eindtijd in Beveren 5 miles vorige week.
Na deze doorkomst echter een dipje om na de 10 km terug in m'n ritme te komen.


Bij elke doorkomst voor de piste had je een mooi overzicht over je plaats in de wedstrijd door een lus in het parcours.  Zo merkten we een 3-tal dames masters voor ons op, al dan niet +45.

We zaten op een schema van 1u 18', klein verval van 2 min dus t.o.v de eerste ronde. De laatste 100m zag ik de klok wegtikken en kon ik door een spurtje nog 1 sec onder de 18 min finishen in
1u 17'59" :-) Verschillend fruit en een sportieve goodie bag was onze "beloning".
Na een zalige douche mochten we ons gratis warm worstenbroodje afhalen met onze nummer terwijl de laatste deelnemers finishten boven de 2 u. Het was nu wachten op de prijsuitreiking en de podia van de verschillende reeksen. Vorig jaar had de derde dame van mijn categorie 1u 18'20" dus een eventuele derde plaats was mogelijk met mijn tijd.
Toen ze aan de masters dames +45 begonnen hoorde ik dat de derde dame uit Burcht kwam en wist ik dat het me gelukt was om het podium te halen. Bijhorend boeketje bloemen heb ik de dag nadien aan mijn zieke mama gegeven in het ziekenhuis.

Uitslag 153° van 489 finishers en 3° Master dames +45
Geen opmerkingen: