zondag 7 september 2014

06 09 14 Evergem halve marathon


Mijn eerste halve marathon, nooit gedacht dat ik dit ooit zou doen.
Enkele jaren geleden was 10 mijl lopen nog mijn grootste uitdaging.  Ondertussen heb ik dit jaar alleen al  
5 keer de 10 mijl gelopen en telkens je ergens komt op een loopwedstrijd krijg je flyers voor een volgende loop waaronder ook bv deze halve marathon in Evergem.  

We moesten hier ook nog mijn waardebon opkopen die ik vorige keer had gewonnen dus reden te meer om vandaag terug te komen voor de  aangekondigde halve marathon.
Niet te veel over nadenken en gewoon doen en rustig als training opnemen, zo had ik me voorgenomen.

  
Luc had al een tijd in z'n hoofd van 1 u 45' dus    
5 min/km zou ik normaal gezien zeker moeten
aankunnen, alleen was ik wel wat bang voor
de afstand.  


Elke kilometer was duidelijk aangegeven en Luc kon perfect mijn tijd in 't oog houden. Na de eerste kms voelde ik echter dat ik iets te veel/te laat gegeten had, wat me geen comfortabel gevoel gaf, een dipje halfweg was even verontrustend, Luc bevestigde telkens wel dat we perfect op schema zaten. Hierdoor haalden we regelmatig lopers in die iets te vlug gestart waren waaronder ook een dame die we in het begin zeer ver voor ons zagen lopen.

De tweede helft ging vlotter op hetzelfde tempo, naarmate de laatste 5 km zich aandiende hadden we alweer een dame in het vizier. Toen we ze bijhaalden bleek dat ze zich niet zomaar gewonnen gaf, zo gingen we de laatste km in zij aan zij.De laatste 500 m gaf me toch nog de kracht om het tempo iets op te drijven waardoor m'n tegenstandster het eindelijk begaf. Mijn allereerste 1/2 marathontijd in..... 1 u 45' 20"..... perfect op ons schema dus.

19 oktober 1/2 marathon Linkeroever staat al genoteerd

17°/76 dames 230°/419 totaal: Uitslag


Geen opmerkingen: