maandag 16 maart 2015

15 03 2015 Wommelgem 10 miles en 8km

Start naast Koentje Steeman
De laatste 2 weken ben ik op deze 10 miles mijn individuele trainingen gaan afstemmen aangezien Sonja haar knie haar nog liet rusten. Het blijft een klassieker die de triathlonclub van Wommelgem al jaren inricht. Sonja ging wel de 8 km meedoen als training met in het achterhoofd de 10 miles Antwerpen, ze had trouwens de zegen gekregen van de specialist dat ze mocht blijven lopen ondanks de knie.

Vorig jaar had ik in de Knoeselloop een 10 miles juist onder 1u03' gelopen, dit wou ik minstens evenaren. Ondertussen waren we ook het gezinnetje Steeman (Koen) tegengekomen, ex-clubmakker, jarenlange vriend,concurrent.... :-)

Koen echter zou ik wijselijk laten lopen van bij de start, kwestie van je eigen momentele kunnen in te schatten. Een pijlsnelle start die ik aan mij liet voorbijgaan, nog 16 km om me op mijn plaats te settelen. Een lichte wijziging van het parcours liet ons door het fort van Wommelgem zelf lopen.
Mijn koers kon ik achteraf als ideaal bestempelen, eerste ronde loskomen, de volgende 3 rondes de ene na de andere loper inhalen, waaronder ook de postitie van derde master +40 inpalmen wat ook lukte. Mijn rondetijden deden me beseffen dat ik zeer goed bezig was alsook de soepele benen, de trainingskilometers hadden hun nut gehad. Ondertussen was vrouwtje Sonja als derde dame op de 8 km gefinished, zeer verrassend ook.

3° dame 8km
 


De laatste ronde geen snelheid in moeten boeten, de laatste kilometer weliswaar met vermoeide benen, normaal voor mijn behaalde tijd. Het veldloopkampioenschap volgende week laat ik waarschijnlijk aan mij voorbijgaan wegens niet fris genoeg tegen dan en ook mn eerste nacht vlak daarvoor maar wie weet. Daarna komen er een paar mooie 10 km wedstrijden aan waar ik ook nog eens wil weten wat ik nog kan. Deze wedstrijd deed me ook nadenken over een tijd onder het uur op de 10 miles ergens. Zoals in mijn goede (jongere) tijden 6 jaar geleden toen ik Sonja ontmoette :-)


Bevoorrading

1u00'56"
Finish 3° master +40
13° totaal van 190Wedstrijdverslag aan vrouwke
   

Recuperen
Podium 8 km
De winnares en Sonja 3°

Sonja aan het einde van de forttunnel
Koen 2° met dochtertje Selena en Luc 3° master +40Uitslag 8 km
Uitslag 16 km


Geen opmerkingen: