zaterdag 4 april 2015

28 03 2015 Schoten 10 km


Het wegseizoen is begonnen dankzij deze 9.75 km (volgens afstandmeten.nl) in en rondom het park van Schoten. We gingen beide de 10 km doen. Inmiddels heeft de mri van Sonja haar knie de oorzaak van haar pijn aan het licht gebracht. Ze heeft een geruptureerde bakerse cyste (zie foto), gescheurde dus waardoor het vocht uitstralingen geeft aan haar knieomgeving. Behandeling: geen.... oorzaak: algemene belasting... oplossing: onstekingsremmers en de cyste kan vanzelf verdwijnen (vorige jaren haar andere knie). Het ondergaan dus :-(


Uniek beide op foto ondanks onze eigen start !
Voor zover de medische verklaringen. Wegens de terrasaanleg ten huize voelde ik overal mn spierstijfheid, dus meedoen belangrijker. En toch startte ik veel te vlug, als je 1 toer lang in het zog van Herman Dhondt blijft lopen en je weet dat hij te vlug voor je is... stom. Dus ipv een opbouwende koers werd het een koersverval dat nooit leuk is. De tijd viel nog mee maar het was geen juiste 10 k dus !

Uitslag


Jorn Van Damme, overall winnaar
Sonja haar conditie staat in vergelijking met vorig jaar nog niet op punt (cyste) en zo voelde ze de wedstrijd ook aan. Maar aangezien ik ze bij mijn aankomst in de verre verte pas zag lopen, tegenover 2 jaar geleden waar ik ze bijna gedubbeld had, was het toch zo slecht niet. Haar tijd verraste haar wel in de waan van een juiste 10km echter. Vandaag een klassieker alweer, de kastelenloop in Zandhoven. Een juiste test daar van onze vorm (mits normale start liefst). Op moment van dit schrijven lukken mn vrouwtje haar trainingen al met een beter gevoel.... oef, blij voor haar.


Toch wel diep gegaan
Geen opmerkingen: