zondag 12 april 2015

11 04 2015 Wolvenjogging - 10 mijl Wachtebeke


Vorig jaar hadden we deze wedstrijd ontdekt en dit was zo goed meegevallen dat we ze in 2015 al lang hadden aangestipt. Aangezien Luc zijn zesde vroegeshift gedaan had ging hij bij mij blijven, training voor hem dus. We hadden niet veel tijd om er te geraken, Luc einde werk om 14u en starten om 15u, kwartiertje op tijd gearriveerd. Voor mezelf was dit een mooi "testje" en tevens doorgedreven training. De vorm was uiteraard niet zoals vorig jaar wegens knie en latere opbouw kms. Dus de tijd was bijkomstig.


Het weer was niet zoals vorig jaar, veel wind en een aprilse gril/bui in de eerste grote ronde. Luc liet weten achteraf dat zijn handen bevroren waren na het aanlooprondje (3km) en de eerste grote ronde, gelukkig was het daarna beter. Luc hield ter info de km-tijden in het oog, 5 min/km was de richttijd ongeveer. In de eerste grote ronde was er een dame redelijk snel voorbij ons gelopen, bleek dat zij ook de 10 miles deed want tegelijkertijd liepen de 5 km en de 9 km ook met ons samen de eerste ronde. Bij het ingaan van de tweede grote ronde (nog 6.5km) liep ze toch wel 400m voor ons uit. Onbegonnen werk dus om die nog in te halen... dachten we. De laatste 4 km naderden we meer en meer op de concurrente, Luc geloofde er nog in en ikzelf kreeg ook meer moed om het ondenkbare toch te realiseren, ze inhalen. De laatste 2 km hadden we ze te pakken, erop en erover wat ons vleugels gaf. De dame in kwestie kreeg een klop van jewelste, ze moest zelfs stappen. Zo zie je maar, indeling van een wedstrijd en je eigen kunnen kennen zeer belangrijk :-)
De finishkilometer ging soepel en ontspannen met een tevreden eindtijd van 1u 19' 36". De dag erna voelde ik in de loslooptraining van 6 km dat het toch wel een mooi tempo was geweest. Zaterdag Mechelen 10 km, Luc voor zijn eigen tijd, ik nog een snelle "training" als laatste aanzet naar ONZE Antwerp 10 miles.... zenuwkes zullen aanwezig zijn. Maar de knie houdt stand !!!! :-)Geen opmerkingen: