maandag 12 december 2016

11 12 2016 Kerstloop 10km Burcht

De derde osteopaatbehandeling (voor mijn rug) vlak voor onze vakantiereis naar Jamaica heeft blijkbaar toch gelukkig geholpen. In Jamaica trainingen met Sonja gedaan, deels heuveltraining, deels op de loopband (s'avonds) zonder pijn. Vandaag was dus een test op de 10 km in Burcht.
Sonja moest afwachten met haar verkoudheid, opgelopen door de airco op reis, wat het zou worden.
Echt veel kms hadden we niet in de benen maar we hebben niet stilgelegen.
Voor mij na de aankomst donderdag in Belgie 30u wakker gebleven en dan nog eens vrijdag eerste nachtshift op, weer 20u wakker moeten blijven plus dan nog lopen na tweede nacht (13u opgestaan). Bijzonderste was meedoen en testen op intensief loopje voor de rugreactie.

Geen stress dus en op ervaring niet te gek gestart, Sonja stond twee rijen achter mij, ze leert het ook positie kiezen :-)Veel bochtenwerk en lichtjes aangepast parcours dat blijkbaar achteraf ongeveer 10,2km bleek te zijn. Koers mooi opgebouwd, geen terugval en vooral geen pijntjes, oef, kunnen lopen zonder pijn is toch zalig, lang geleden dat ik dat heb kunnen zeggen. Resultaat was er naar, 38'22" en 6° +40 en dat geeft moed voor volgende week in Nieuwkerken.


Sonja heeft ook soepel gelopen, zeker als ik de commentaren van sommige medelopers hoorde, ook al was haar 4° ronde, zoals bij mij, beetje afzien wegens te weinig kms. Als het dat maar is, daar kunnen we de komende weken aan werken. Sonja behaalde na vorig jaar (2°) nu ook weer het podium van haar reeks, derde +45 in een mooie 47'33" ondanks alles.

Uitslag

Geen opmerkingen: