donderdag 17 augustus 2017

17 08 2017 Week 6 (voor de marathon)

Vandaag weer een trapje hoger genomen qua training, bijna 24km in 1 trip. Het weer was wel ideaal, miezerig in de start, zon op het einde. Ons eerste rondje van 6,4km was opwarming, daarna nog eentje van 17km in de polder richting bazel en terug.

Klaar voor de 24km
Sonja haar kine-bezoek vanmiddag had haar al los gemaakt plus extra tape bevestigd op haar "zwakke" zone, bil en bovenbil. Ikzelf had na 6 nachtjes eindelijk een uitgerust gevoel, dat was de vorige dagen iets anders, beetje suf telkens :-)


Ook moesten we er werk van maken betreft het drinken tijdens de marathon. Zodoende pakketje besteld als testcase. Lang geleden in één van mijn marathons had ik al eens squeezy gel geprobeerd. Ik had er steeds moeite mee met die gel en dan nog dat water drinken erna. Maar nu hebben ze al verdunde gelzakjes waarna je niet meer moet bijdrinken. (al lang? weet het niet, beetje van tussenuit). Die gingen we vandaag testen na 19km.
 
Opmerkelijk die tijd, het rekenen kan beginnen :-) hulpje link marathontabel links op de blog
 
De gelzakjes waren een succes, raspberrysmaak en vlotjes binnenlopend. Sonja had wel wat hinder van een opkomend bleintje op de plaats waar ze deze week wat eelt had verwijderd, oppassen geblazen in het vervolg... compeed ligt al ter beschikking. Wat ook voor de eerste maal tevoorschijn kwam op de hartslaggegevens achteraf was de licht verhoogde hartslag op de laatste kms van Sonja. Ze is haar grenzen dus aan het verplaatsen.
 
Keep on running, geluksbrengstertje?
Al bij al ging het vlotjes, het was eerder achteraf dat de spiertjes in de zetel zich lieten gelden... moe :-). Zondag ons tweedaagse training 20 en 10km, zaterdag 10km losjes, morgen rustdagje. Volgende week gaan we het marathonparcours al eens verkennen in Wevelgem/Kortrijk (1 toertje + 5km van tweede toer) goed voor ongeveer 26km, saunanamiddagje achteraf ergens in de Vlaanders. Verslag week 5 volgt dan ook waarschijnlijk, marathonbloggen komende weken..... oh ja, mijn appendix loos alarm oef !!!
 

Geen opmerkingen: