zondag 8 april 2018

07 04 2018 Zandhoven kastelenloop 10km

Vandaag stonden er 24km gepland op mijn trainingsschema. Om wat variatie te hebben had ik afgesproken met Miranda Thoen om samen met haar de kastelenloop (10 km) te lopen.  Luc moest helaas werken en stond met late shift.  Maar samen hadden we 's ochtends reeds 14 km getraind.


Aangezien we ook 's anderendaags 20 km voor de boeg hadden wou ik het dus rustig houden en de kastelenloop als training opvatten, vooral dus om de spiertjes terug los te maken.
Toevallig was het vandaag ook heel zonnig en warm en was ik dus blij om niet voluit te moeten gaan omdat ik weet dat die eerste warmte zwaar kan zijn.


Het stralende weer bracht vele lopers aan de start en normaal zou dit de nodige stress bij mij teweeg brengen waar ik meestal wel tegenop zie.  Maar nu was het dus genieten van de sfeer en het mooie parcours, no stress en rustig mijn 10 km training afhaspelen.


Miranda had eerder deze week een kwetsuurtje opgelopen aan haar knie en had verplicht enkele dagen moeten rusten, toch wou zij absoluut starten maar de onzekerheid was er dat ze misschien zou moeten afhaken indien zij opnieuw last zou krijgen van haar knie.  We hadden afgesproken dat ik dan gewoon zou verder lopen op mijn rustig tempo.  Gelukkig hoefde dit niet te gebeuren, na 5 km begon ze haar knie wel te voelen maar ze bleef er voor gaan, ze heeft karakter!

 
Na 1u 3min lopen kwamen we samen over de meet - er waren nog heel wat lopers achter ons. Miranda was heel tevreden met haar tijd, iets sneller dan haar tijd twee weken geleden in Stabroek maar wel met een beter gevoel dus zij begint ook in vorm de geraken voor de  de Antwerp Ten Miles binnen twee weken.

Ikzelf had genoten van deze loop, het was een leuke en herstellende training na vanochtend, de vermoeidheid in mijn benen heb ik er volledig uitgelopen.  Klaar dus om de dag daarna de 20 km's samen met m'n ventje aan te vatten.

Uitslag

2 opmerkingen:

Linda zei

Vermoeidheid eruit lopen?...ik word al muug om 't te lezen šŸ˜Š

Luc zei

:-)