zondag 15 april 2018

14 04 2018 10 mijl Wachtebeke


Vorige week ben ik onverwachts terug kunnen aanpikken bij Sonja haar marathonschema. De linkse kuit was gelukkig niet te hard beschadigd blijkbaar.
O.a een 25km op training deze week, opbouw volop bezig qua dagvolume. In Wachtebeke wou Sonja haar toch eens testen ondanks de trainingen.

Een massa volk voor 3 afstanden, we stonden iets te ver achteraan bij de start. Gevolg 2km die te traag waren wegens opstropping. Later zou Sonja daar spijt van hebben als ze haar tijd zag.

Na 6km had ik een dame in het vizier gekregen die 400m verder liep. Teken om Sonja aan te moedigen om er nog voor te gaan. Stilletjes liet ik het tempo stijgen zodat we verschillende heren inhaalden. Haar adem liet horen dat ze op haar piek liep, ondertussen waren we op 3km van de meet tot op 50m gekomen. Spijtig genoeg zag die dame na een bocht ons naderen waardoor zij er ook voor ging.

De zware grindbochtjes door het golfterrein waren niet in het voordeel van Sonja die vlakke stroken prefereert. De laatste km op het asfalt gaf ze nog alles wat er in zat, 20m of 13seconden kwamen we te kort op haar concurrente. Achteraf vernamen we dat dat voor de derde plaats was geweest. Sonja 4° dus net naast het podium in 1u18'08"

Onder een zonnetje bij 18° was het terrasje ons laatste wapenfeit hier in Puyenbroek.Volgende week Antwerpen.... ze voorspellen 24°C....


Uitslag

Geen opmerkingen: