maandag 23 april 2018

22 04 2018 Antwerp 10 Miles
24°C was de voorspelling vorige week, 26°C en meer op sommige plaatsen de realiteit. Het zou de warmste 10 miles ooit worden, zelfs voor Sonja de warmste wedstrijd ooit. Een toptijd was dus niet aan de orde. Sonja en in de warmte lopen, geen goede combinatie.


Mijn voorzichtige planning om tussen 1u18 en 1u20 te finishen verdampte zelf in de zon. Tevens was dit vorig jaar de laatste wedstrijd dat onze pa ons aanmoedigde, speciaal dus, zijn broer, mijn nonkel Freddy was aanwezig en moest daar zijn volgens zijn woorden, respect !!!


Micha Thoen centraal 1u57'25"


Miranda Thoen 1u49'11"
Zijn 2 dochters Miranda en Micha Thoen volmaakten het trio Thoenen die aan de start stonden. Ook Nils, neefje (oudste van zus Linda) stond eindelijk eens voor de eerste maal aan de start.

Nils 1u52'39"
Juist voor het startschot ging de hit "On my mind" van The Disciples door de boxen, een plaat die we veel speelden na het overlijden van pa, toepasselijk, toeval? Hij zou er dus bij zijn als steun xxx

De eerste kms dus op schema voor 1u20, maar bij het naderen van het justitiepaleis werd het duidelijk dat het te warm was voor Sonja, ik liet haar dus haar eigen tempo lopen en forceerde niets. Haar recordtijd van vorig jaar was dus echt wel bangelijk die 1u13'58" besefte ik nu.

Mooie foto, thanks Luc De Vocht !!!
De vele slachtoffers van de warmte die we onderweg zagen wandelen, zitten en helaas ook liggen deden ons destemeer beseffen dat we slim bezig waren. Toch kon Sonja het niet laten om in de afdaling van de frisse konijnepijp het tempo op te drijven, dat kan ze dus goed, maar weer slim om bergop helemaal niet te forceren, ik temperde ze konstant dat zelfs een eindspurt geen nut had. Slim lopen af en toe moet kunnen.Aan de uitgang van de konijnepijp dacht ik aan ons pa'ke hoe hij vorig jaar voor de allerlaatste keer in zijn leventje ons aanmoedigde daar, wie had dat gedacht wat er een dikke maand later ons te wachten stond....Sonja moest toch een kwartiertje bekomen na de finish, gelukkig niet geforceerd oef en de marathonvoorbereiding niet gehypothekeerd. De nichtjes Miranda en Micha en neef Nils hebben het ook mooi gedaan, sterk. 
Nu 2 zware volumeweken en iets frisser. Visé Maasmarathon komt zeer dichtbij, de grote onbekende... de TEMPERATUUR ??? :-)Video halfweg:Video finish:Enkele resultaten Sonja:

6° dame +45 van 802 finishers
117° dame totaal van 8253
2044° algemeen van 23054

Vele vele vele opgaves

Uitslag

1 opmerking:

Sasje zei

Super gedaan 👍