zaterdag 5 mei 2018

05 05 2018 Tapering Marathon

Voor de niet lopers: tapering = je lichaam na wekenlange inspanningen laten overrecupereren en herstellen waardoor je een gevoel krijgt van energieoverschot.

De laatste lange training van 32km maakte een einde aan onze relatief korte maar intense marathonvoorbereiding. Als we het tempo van deze training hadden doorgetrokken zouden we uitgekomen zijn op een tijd van ongeveer 4u07' op de 42km, niet slecht zeker in volle voorbereiding.


Mede door de mooie wedstrijden die we niet wilden missen en ook geen echte doelstelling in Visé voorop te stellen hadden we een beetje achterstand qua volume. En toch begon Sonja tijdens deze laatste lange duurloop plots over als en als het toch vlotjes zou gaan in Visé.... wat dan? :-)

Visé kan verraderlijk zijn, ooit zelf ondervonden en verkrampt moeten opgeven na 30km wegens de warmte toen. Nu voorspellen ze echter 18°C kans op onweer, gelukkig is de start s'morgens om 9u05' maar dat is dan weer iets te vroeg voor Sonja om nog vroeger op te staan.


We gaan vooral genieten van het mooie lentelandschap langs de Maas en de Jekervallei.Naar het einde richting Voeren heb je een 10-tal km vals plat omhoog om daarna licht aflopend naar Visé te "hollen". Wat als Sonja fris aan die laatste 12km kan beginnen..... nee geen tijd vooropstellen.

Tapering is al bezig, 2 rustdagen en morgen nog een vlotte 17km. Laatste week ambetant worden door te veel energieoverschot, 90% van het werk is gedaan.

Een lang weekend B&B tussen Maastricht en Visé moet ons in ideale omstandigheden aan de start brengen met zaterdagavond de pastaparty van de organisatie op de markt in Visé.

We kijken er echt naar uit.... marathonverslaving, ik kende het al, Sonja inmiddels ook blijkbaar.


 

Geen opmerkingen: