maandag 8 juni 2015

07 06 2015 Duorun Schelle
Zeurende knieën waren de oorzaak dat we wat onzeker aan deze achtste editie begonnen, ikzelf had dan vorige week ook nog 3 dagen mogen "nagenieten" (stijf van kop tot teen) van een actief voetbaldagje op uitnodiging van zoon Stephen. Fietsen, zwemmen en loslopen zouden in de week soelaas brengen. Sonja haar gekend bakerse cyste-probleem, ik een ontsteking aan de aanhechting quadryceps van de knie waar ik 4 jaar geleden ook al eens last van had, de inspuitingen met hyaluronzuur (gel) hadden 4 jaar hun dienst gedaan. Toch beide doorgebeten en voor de start alvast 5 km alles los-en warmgelopen.
Het is gewoon een zalige wedstrijd en uniek. Alweer uitverkocht met 200 liefdeskoppeltjes, vriendenkoppeltjes, familiekoppeltjes, clubkoppeltjes enz klaar om elk 5 km alles te geven voor hun looppartner, dat is zowat het concept. Zoals elk jaar fantastisch mooi weertje, nu met een frisse noordenwind op de Scheldedijk. Sonja haar schoolvriendin Karen voor de start nog gezien, zij is meer voor het lange werk zei ze ... iets later na de start liep ze het zeer sterke vrouwelijke deelnemersveld aan flarden en zou ze de eerste plaats met haar looppartner niet meer afgeven, respect.

Schoolvriendin van Sonja, Karen op het hoogste schavotje en Tommy Kinders op een derde plaats
Sonja zou nu iets meer vooraan starten om de goede trein niet te missen, bijgevolg na de doortocht rond de abdij bedenkelijke lichaamstaal naar mijnentwege wegens de vele sterke(re) vrouwelijke concurrentes. Toch een evenaring van haar tijd (tot op de seconde) van vorig jaar toen ze geen knieproblemen had. Haar "plicht" gedaan dus, aan mij om van die 23e plaats op te schuiven. Stimulans genoeg door voorgangers die ik bleef inhalen, het moeten er 11 geweest zijn want we eindigden nog op een mooie 12é plaats in een sterker (vooral vrouwelijk) deelnemersveld, ik in een 22 sec snellere tijd dan vorig jaar.
Nu hopen dat deze wedstrijd kan blijven bestaan dankzij de vele vrijwilligers en drijvende krachten Thomas en co !!!

En inmiddels woensdag afspraak bij dokter Goossens gemaakt. Die knie moet ok zijn voor de triathlon binnen 3 weken. No pain no gain ?

Uitslag
Geen opmerkingen: